OG:s ledare anhållen för brandattentat

Gängledaren misstänkt för attentatet mot café Vasa

NYHETER

I augusti släpptes han ur fängelset. Nu har Denho Acar, ledare för Original Gangsters, OG, anhållits av polisen igen. Han är misstänkt för att ligga bakom attentatet mot café Vasa där en brandbomb slängdes in genom rutan.

Foto: Foto: Lars Rosengren

Samtidigt som Denho Acar greps, greps också en annan OG-medlem skriver Göteborgs-Posten. Det hade då gått drygt 4 månader sedan Denho Acar släpptes från ett sexårigt fängelsestraff.

Det var den 10 november som en molotovcoctail, en flaska med brandfarlig vätska, kastades in genom rutan på café Vasa och orsakade materiella skador. Då hade bråk mellan caféets ägare och OG pågått länge.

Sprängda jaguaren tillhörde Acar

Bland annat har en ägare utpressats på 200 000 kronor och en av ägarna misshandlats inne på cafét. Desstom har skott avlossats mot en pizzeria i Lerum och café Vasa tidigare i höst.

Enligt GP brukade Denho Acar använda den Jaguar som sprängdes i Gamlestan 15 november. Bilen stod registrerad på en släkting till Acar.

Denho Acar och två andra gängmedlemmar, en 26-åring och en 31-åring har nu alla tre frihetsberövats av polisen. 26-åringen har häktats för att ha utfört själva attentatet och 31-åringen och Acar har anhållits för att ha beställt det.

Eric Thorsson