Stämningshöjarna

Micke Wehner och Anders Carleö är två VJs som höjer stämningen på Stockholms klubbar.
NYHETER

Med skärmar, projektorer och videomixar. Så förhöjer VJs partystämningen på stans klubbar.

Stockholms DJ har fått sällskap. Nu syns även Visual Jockeys på de trendigaste klubbarna. Med hjälp av rörliga bilder, videoklipp och mixar skapar de visuell konst på väggarna – i takt med musiken.

– Det har kommit starkt i Stockholm de senaste åren. VJ-ing förhöjer stämningen och är minst lika viktigt som musiken och övriga ljuset i lokalen, säger VJ Måns Nyman.

På torsdag slår klubben 3D upp sina portar. Där väljer man hellre att marknadsföra sig med ett VJ-crew än en musikbokning.

–?Det visuella har inte getts så mycket utrymme och är inte lika stort här som i Europa. Genom att göra en sådan här grej tror vi att fler VJ vågar komma fram och visa vad de kan, säger Magnus Eriksson, en av dem som driver klubben.

Micke Wehner tillhör VJ-crew Induction. Han gläder sig mycket åt satsningen. Men tycker överlag att det visuella kan utvecklas mycket mer.

– Främst vad gäller förutsättningarna. Klubbarna borde tänka mer på den visuella betydelsen och se till att ordna fler och större projektions-ytor, säger han.

Populärt i Europa

Heta VJ i Stockholm

Klubbar som satsar på VJ

Jonas Andersson (.se)