Tysk seriemördare kan ha mördat Pernilla

Lastbilschauffören har erkänt fem mord

NYHETER

Pernilla Hellgren mördades för sex år sedan. Trots en gigantisk utredning har polisen inte lyckats hitta mördaren.

Men nu har polisen ett nytt intressant spår. En tysk lastbilschaufför har erkänt fem kvinnomord.

– Det här låter som det mest intressanta spåret på flera år, säger spaningsledare Leif Nykvist till Falukuriren.

och Pernilla Hellgren.

Pernilla Hellgren, 31, skulle en sommarkväll 2000 gå ut och roa sig med sin lillasyster och träffa goda vänner medan hon var på besök i Falun.

Under festnatten beslöt sig Pernilla för att gå hem till sin mamma. Men vid 3-tiden på natten hittades hon mördad vid en gångtunnel under Erikslundsvägen.

Sedan dess har polisen försökt lösa mordgåtan. Nu har polisen ett nytt intressant spår. En tysk 47-årig lastbilschaufför som erkänt fem mord på kvinnor under sina resor i Europa har fått fart på utredarna, skriver Falukuriren.

– Det är en långtradarchaufför som rör sig och det finns dessutom mycket annat som skulle kunna stämma in. Jag kommer senast fredag ta kontakt med Interpol och höra vad det är som de vill ha av mig. Det här låter som det mest intresssanta på flera år. Vi har ju DNA-profil och kan begära en jämförelse mot den här mannen, säger Leif Nykvist till tidningen.

Tog souvenirer

Det finns många omständigheter som stämmer mellan mordet på Pernilla och de kvinnomord som den tyske lastbilschauffören är misstänkt för, skriver Falukuriren.

Precis som i Falumordet hittades hans offer nakna. I samtliga fall hade offren strypts och mördaren tog souvenirer. När Pernilla hittades saknades hennes mobiltelefon, filofax och plånbok.

– Det ser ut att kunna stämma in, säger Leif Nykvist.

Lastbilschauffören greps på sin arbetsplats, en speditionsfirma utanför Köln i Tyskland. Enligt den tyska polisen kommer han nu utlämnas till polisen i Spanien.

En av Falupolisens teorier har varit att mördaren skulle kunna vara en lastbilschaufför, eftersom Scania ligger nära mordplatsen i Främby. Enligt polisen var det dock mycket omständligt att kartlägga chaufförer som inte var från trakten, eftersom det saknades strukturerad information om deras körscheman.

Tidigare artiklar:

Susanna Vidlund

ARTIKELN HANDLAR OM