Högg av svansen på hustruns katt

Mannens hämnd blir nu rättssak - åtalas för djurplågeri

NYHETER

Mannen ville att frun skulle flytta hem igen.

När hon vägrade skar han av svansen på hustruns katt.

En blodig förskärare med katthår på är polisens säkraste bevis.

Äktenskapet fick värsta möjliga start.

Den i dag 33-åriga kvinnan och den 48-åriga mannen gifte sig i augusti 2001. Men efter bara ett par månader lämnade kvinnan tillfälligt mannen eftersom det ofta var bråk. Enligt kvinnan drack mannen en hel del och hon tog sin tillflykt till en väninna, skriver Arboga Tidning.

Men mannen gav sig inte. Han ville ha hustrun tillbaka och kom ofta dit. Vid ett tillfälle ska han ha uttalat hotet att ”han skulle visa vad han kunde göra.” Han satte hotet i verket.

Duns i brevlådan

Samma dag hördes en duns i brevlådan hemma hos väninnan. Hon skrek till av bestörtning när hon upptäckte den ovanliga posten. I brevlådan låg en blodig kattsvans.

Svansen tillhörde den nu 33-åriga kvinnans katt som hade sitt tillfälliga boende hemma hos mannen.

Hon fann det stympade husdjuret i hans lägenhet och tog katten, tillsammans med svansen till veterinären för ordentlig omplåstring.

Blodig förskärare

Mannens version är att det hela var en olyckshändelse. Att kattens svans klämdes i dörren och att han därför blev tvungen att kapa svansen helt. Polisens utredning talar ett annat språk.

Enligt Arboga Tidning fann polisen en blodig förskärare med katthår på hemma hos mannen.

Nu står han åtalad för djurplågeri. Fallet tas upp av tingsrätten i januari. Paret skiljde sig redan i december 2001, efter fyra månaders äktenskap.

Johanna Melén