Showa in julen

1 av 2
Namn: Kenny Mattsson Ålder: 38 Har gjort: Grundat Julgalan tillsammans med vännen Michael Silfverskjöld Bor: Värmdö Aktuell: Konferencier på Julgalan 2006 i Stockholm
NYHETER

Nu står julshowerna som spön i backen. Vi har pratat med en veteran i sammanhanget; Kenny Mattsson, en man som har koll på årens missöden.

"Det är som en påse gott och blandat".

För Kenny Mattsson är det enkelt att sammanfatta Julgalan 2006. Förutom rollen som årets konferencier är han en av grundarna till vad arrangörerna själva kallar ”Årets absolut bästa julshower”. Det rör sig om olika shower med olika lineups utspridda över landet, från Malmö till Sundsvall. I Karlstad kan du till exempel förlora dig i Anna Book och i Umeå i Christer Sjögren. Vissa shower ambulerar, andra inte.

Galan som Kenny Mattsson ansvarar för gästspelar i Göteborg den 7-9 december men är annars stationerad i Stockholm.

- Allt började för åtta år sedan då jag och Michael Silfverskjöld satt och spånade på att sätta upp en show med Sveriges största artister. Vi kände att det fanns ett omättat behov av att gå ut och äta julbord samtidigt som man blev underhållen.

En första gala snickrades ihop. På Kungliga Tennishallen i Stockholm serverades 3 500 gäster à la carte. ”En siffra för Guinnes Rekordbok”, minns Kenny Mattsson.

- Året efter flyttade vi galan till Factory i Nacka Strand, en lokal som är byggd för den här typen av verksamhet. Och där har vi varit sedan dess.

Vilka förväntningar kan gästerna ha på Julgalan 2006?

- Att de ska få se och höra ett mixat program med allt från medleys till jullåtar och rena hits.

Tröttnar du aldrig på jullåtar?

- Nä, det går ju ett år mellan galorna. Och olika artister gör ju sin grej av samma låt. Det är alltid lika uppiggande när artisterna kläcker duetter som man inte förväntat sig.

Vilket missöde minns du bäst från åren som gått?

- När en strikare dök upp under en spelning med Arvingarna. Killen hann springa fyra varv runt dansgolvet med vakterna efter sig innan de brottade ned honom. Bandet slutade inte spela men alla slutade dansa.

Ida Lithell,

Allt om Stockholm

Julgalan 2006 Malmö

Julgalan 2006 Göteborg

Julgalan 2006 Stockholm