Nyfödd övergavs i stugområde

Pojken hittad utomhus - navelsträngen satt kvar

NYHETER

Ett nyfött barn hittades på lördagen övergivet i ett sommarstugeområde i Liseleje vid Roskildefjorden på norra Själland.

Spädbarnet är en dygnsgammal pojke och påträffades vid infarten till ett sommarhus av ett par gående på väg hem från ett bageri, uppger polisen i Frederikssund.

Det råder inget tvivel om att barnet är nyfött. Det hade inte gjorts rent efter förlossningen och en del av navelsträngen satt kvar. Det gör det uteslutet att pojken skulle ha fötts på något sjukhus.

Den lille ser ut att vara av nordeuropeisk härkomst.

– Han har nu kommit till Hilleröds sjukhus och har det bra, säger Frederikssundspolisens vakthavande befäl Steen Jörgensen till nyhetsbyrån Ritzau.

Han tillägger för nättidningen ekstrabladet.dk att pojken inte kan ha lämnats ensam särskilt lång stund eftersom han, då han hittades, fortfarande var varm och även i övrigt i fint tillstånd.

Polisen hoppas att barnets föräldrar ska kunna spåras med hjälp av DNA. Den har också tagit kontakt med sjukhus och barnmorskor som eventuellt kan ge upplysningar om någon kvinna vars graviditet plötsligt upphört.

TT