Hittades död - bakom bokhylla

NYHETER

NEW YORK

Familjen trodde att Mariesa Weber blivit kidnappad, men efter två veckor hittades hon död bakom en bokhylla – i sitt eget sovrum.

Mariesa Weber.

38-åriga Mariesa Weber bodde i ett större hus med sina föräldrar och syskon i New Port Richey i Florida. När hon plötsligt försvann trodde familjen att hon blivit kidnappad. De kontaktade polisen – som drog igång ett stort och omfattande spaningspådrag för att finna henne.

Men två veckor efter det mystiska försvinnandet hittades Mariesa Weber död – i sitt eget sovrum.

Märklig lukt

Familjen hade sökt igenom huset flera gånger för att förstå varför det luktade så märkligt i huset, men offrets storasyster Connie Weber bestämde sig för att leta igenom Mareisas rum än en gång.

– Av någon anledning fick jag för mig att leta bakom hennes stora bokhylla, säger hon till tidningen St. Petersburg Times.

Bakom hyllan låg Mariesa död med huvudet ner och fötterna upp. Familjen tror att hon trillade ner bakom hyllan och blev fastklämd när hon försökte korrigera en antennsladd som löpte ovanför bokhyllan.

Mariesa var liten till växten, cirka 155 centimeter, och vägde runt 50 kilo. Bokhyllan var över 180 centimeter och mycket tung.

– Vi brukade klättra upp på en byrå och luta oss över hyllan för att komma åt sladden. Nu verkar det som att Mareisa lutade sig för långt och trillade ner bakom hyllan utan att komma loss, säger Connie Weber, djupt bedrövad efter upptäckten.

- Jag har letat efter min syster Mareisa Weber överallt. Efter ett tag visar det sig att jag sovit i samma hus som hennes lik i elva dagar.

Inga misstankar om brott

Polisen har efter upptäckten inga misstankar om att någon annan varit inblandad i Mariesas död.

– Hon förefaller ha dött till följd av hon inte kunde andas efter fallet, säger polisens talesman Kevin Doll till St. Petersburg Times.

Per bjurman, Karin Henriksson