Brudgum sköts ihjäl av polis

Foto: AP
Rasar Pastor Al Sharpton hör till dem som rasar mot polisens agerande. Här håller presskonferens tillsammans med mödrarna till Sean Bells överlevande vänner.
NYHETER

Polisen bedrev spaningsarbete mot en strippklubb känd för sina kriminella gäster.

På samma klubb höll vänner svensexa för Sean Bell, 23.

Sean Bell skulle gifta sig nästa dag – men sköts ihjäl – av polis.

Foto: ap
Här sköts Sean Bell till döds.

Ihjälskjutningen i New York inträffade natten till igår.

Vännerna hade varit ute med Sean Bell på svensexa hela natten. Sällskapet skulle lämna strippklubben och satte sig i sina bilar när de plötsligt besköts av polis.

50 skott

Polismännen avfyrade 50 skottsalvor skott mot Sean Bell och hans vänner. Sean Bells bil besköts hårdast och den unge brudgummen avled genast. Två av vännerna som satt i samma bil skadades svårt. För en av dem är läget kritiskt.

Polisens förklarar skottlossningen med att man misstänkte att någon i Sean Bells sällskap var beväpnad. Man spanar på klubben sedan en tid tillbaka och väntade sig skottlossning under natten. Klubben är känd för sina krimninella gäster och har stora problem med droger, prostitution och illegala vapen.

"Har inte fått veta sanningen"

Men polisens förklaringar tröstar inte Sean Bells blivande hustru, eller parets två barn, tre år och fem månader gamla.

Beskjutningen har väckt enorm ilska och desperation – och Sean Bells släktingar och vänner stöds av många som rasar mot polisens beteende. Vissa tvivlar också på att polisens version av händelseförloppet är sann.

– Jag kommer stå upp för den här familjen, för det här stinker. Jag känner inte att vi har fått veta sanningen, säger familjens vän pastor Al Sharpton.

Karin Henriksson, AP

ARTIKELN HANDLAR OM