Sköts ihjäl av polisen på sin egen svensexa

De trodde att 23-årige Sean Bell var beväpnad

1 av 2 | Foto: THE DAILY NEWS
SKÖTS MED 50 SKOTT Sean Bell med sin blivande hustru Nicole Paultre och deras dotter.
NYHETER

NEW YORK

Svensexan var just avslutad och 23-årige Sean Bell skulle åka hem och vila upp sig inför bröllopsdagen.

Då öppnade polisen eld och sköt ihjäl honom.

Av misstag.

Inte sedan Amadou Diallo sköts till döds med 41 skott för sju år sedan har en polisskjutning i New York väckt lika mycket uppmärksamhet som dramat utanför strippklubben Kalua i stadsdelen Queens i helgen.

Fem poliser sköt

Det var där en grupp vänner natten till igår firade Sean Bells svensexa. De hade just kommit ut genom entrén och börjat sätta sig i sina bilar för att åka hem när fem poliser plötsligt öppnade eld.

Sammanlagt avlossades 50 skott mot sällskapet, uppger New York Post. Sean Bell, som alltså skulle gifta sig några timmar senare, avled omedelbart och ytterligare två unga män skadades mycket allvarligt.

Ingen var beväpnad

Talesmän för New York-polisen säger att en patrull som spanade på den påstått beryktade klubben misstänkte att det fanns vapen i bilarna och därför öppnade eld.

Men det var ett misstag. Ingen i Sean Bells sällskap var beväpnad.

Offrets familj, inklusive den förkrossade fästmön Nicole Paultre, har nu vänt sig till högljudde medborgarrättsaktivisten och pastorn Al Sharpton för att få rättvisa.

- Jag kommer att stå upp för den här familjen, för det här stinker. Jag känner inte att vi har fått veta sanningen, säger han till AP.