Malmö tappade ledningen - igen

Utvisning fällde Redhawks i den andra perioden

Foto: Nils Jakobsson/bildbyrån
Malmö var strålande i 28 sekunder när laget gjorde två mål i första perioden. I andra perioden vände Timrå. ”För många presterar för lite”, säger Malmös Mikael Tissell. Ljubomir Sekeras på bilden har ont sedan han knockats.
NYHETER

Malmös fans kan den här visan: Tidig ledning förvandlas till neslig förlust.

I går blev det 2–5 mot Timrå efter en katastrofal andra­period av Skånelaget.

Matchen började lovande för Malmös del.

Rent spelmässigt var serieledande Timrå det bättre laget, men Malmö kontrade friskt och fick osannolik utdelning på sina chanser – två av fyra skott gick i mål.

Laget gick till pausvila med en skön 2–0-ledning efter mål av Juha Riihijärvi och Mikael Wahlberg.

Onödiga utvisningar

En skur onödiga utvisningar blev Malmös fall i andra perioden. Tre mål i numerärt överläge fick matchen att svänga över till Timrås fördel.

– Att leda med 2–0 efter första perioden var som en gåva med tanke på hur spelet sett ut. Det är klart att vi är besvikna när vi inte kan förvalta den jättechansen, säger Redhawks assisterande tränare Mikael Tisell.

– Nu drog vi på oss allt för många utvisningar och uppträdde allt för okoncentrerat. Det straffade sig.

Hoppet släcktes

Inför tredje perioden stod det 3–2 till hemmalaget och ett visst hopp levde fortfarande i Malmölägret. Detta släcktes definitivt när Mikko Laine gjorde 4–2 efter 7.46.

I slutminuten fastställde sedan Johan Andersson slutresultatet 5–2.

– Det är för många som presterar för lite. Nu känns det som vi är tillbaka i den tunga uppförsbacken igen, säger Mikael Tisell till TT.

Maria Wernhult (.se)