"Vi låter hellre som Paris än Göteborg"

NYHETER

Unga män som har en duo ihop - en inte alltför sällsynt företeelse just nu. Ett av de senaste tillskotten är göteborgsduon Tennishero. Med nya tolvan Alone har Jens Andersson och Alexander Berg fått igång dansgolv världen över.

På fredag väntar en spelning i Stockholm. Det osar tennis, champagne - och kullerbyttor.

Namn: Jens Andersson. Ålder: 20 år. Bor: Göteborg. Gör: Musik i duon Tennishero plus annan finkultur. Foto: Martin Adolfsson

Hej Jens, hur kommer det sig att ni föll för just tennisestetiken?

- Den är väldigt stilren. Det är ju inte direkt nutidens tennissfär vi associerar till, utan vi tänker mer 70- och 80-talets tennishjältar med korta shorts och Andy Warhol som partykamrat.

Vem är den bästa tennisspelaren genom tiderna?

- Svår fråga, men det skulle vara en person med McEnroes inre och Björn Borgs yttre.

Hur bra är ni själva på tennis?

- Vi kör mest grustennis, och på gruset är vi bra. Mitt signum är en dubbel backhand medan Alex kör med någon konstig slicad forehand som han lärde sig i Japan.

Är Göteborgs musikliv fortfarande så kreativt som vi vill tro?

- Göteborg har mycket på gång men det handlar fortfarande mycket om att följa tidigare akters fotspår. Vi försöker ha andra referenser och låter hellre som Paris än Göteborg.

Vad kan vi se fram emot på fredag?

- Ja, räkna med att vi kommer att spela lite egna låtar för att sedan snyggt köra igång en odyssé med allt ifrån gammal 80-talstechno till Beach Boys. En och annan gammal fransk houserökare dyker nog också upp, så allt är ju upplagt för kullerbyttor och champagne.

Lovisa Madås

Allt om Stockholm