Kulan kvar i pojkens hjärna

Skottet gick genom pannbenet på 16-åringen

NYHETER

Den 16-årige pojke som hittades skottskadad i en gångtunnel i Malmö genomgick på onsdagseftermiddagen en svår operation på neurokirurgen på Universitetssjukhuset i Lund.

Läkarna skulle då ta bort en kula som gått in genom pannbenet och fastnat i pojkens hjärna. I en kommuniké från sjukhuset understryks att operationen är komplicerad. Utgången betecknas därför som oviss.

- Benbitar plockas bort från ett sår i pannan för att undvika infektioner. Kulan som befinner sig i skallen sitter för djupt så den låter läkarna vara kvar, säger Per Längby pressansvarig på Universitetssjukhuset i Lund.

Pojken var annars vid medvetande på onsdagen och kunde berätta för polisen att han uppfattade det som att han plötsligt slogs omkull när han kom cyklande på väg till en fotbollsträning. Därefter minns han inget mer.

Skottskadad i huvudet

Den svårt blödande pojken hittades i gångtunneln på Kroksbäcksstigen i södra Malmö omkring halv åtta på tisdagskvällen. Den som fann honom larmade först om en trafikolycka, men sjukvårdspersonalen lade märke till något som de uppfattade som stickskador. Senare konstaterade läkarna på Universitetssjukhuset Mas i Malmö att pojken var skottskadad i bland annat huvudet.

Enligt uppgifter på natten fanns skador även i ena axeln och nacken. Polisen tror att kulorna avlossats från ett finkalibrigt vapen.

När det under natten upptäcktes att minst en kula satt kvar i skallen på pojken flyttades han till neurokirurgen på Universitetssjukhuset i Lund för att opereras.

Inga fiender

Polisen genomförde på onsdagen en teknisk undersökning av området kring gångtunneln och förhörde ett antal personer med anknytning till pojken. Men enligt polisinspektör Hans Olsson vid Malmöpolisen kom inget avgörande fram:

- Vi har dåligt med vittnen till händelsen. Vi hoppas att alla som kan ha något att berätta hör av sig till oss, säger han.

Enligt Hans Olsson är det inte känt att pojken eller hans familj skulle ha några fiender och pojken själv är inte känd av polisen sedan tidigare.

TT