Borelius jätteklipp

Exministerns vinst på villan: 9 miljoner

Foto: Jerker ivarsson och Gunnar Seijbold
Kritiserad Under sin korta tid som minister hann Maria Borelius med att både bli polisanmäld för att inte ha betalt tv-avgiften och bli anklagad för att låta utländska bolag betala för sina lyxbostäder. Nu säljer familjen villan i Djursholm – och gör en vinst på nio miljoner.
NYHETER

Flykten från Sverige blev en vinstlott.

Maria Borelius och hennes man får 13 miljoner för villan i Djursholm.

– Jag tror de är mycket nöjda, säger mäklaren Vincent Forssbeck.

Försäljningen skedde i smyg, utan annonser och öppna visningar. Köparna var handplockade ur Vincent Forssbecks eget register.

Enligt nättidningen realtid.se köpte Maria Borelius och hennes man Greger Larsson villan för 4,1 miljoner kronor för tio år sedan. Priset nu var mer än det tredubbla – tretton miljoner kronor.

”En vanlig försäljning”

En vinst på 8,9 miljoner.

– Det var en helt vanlig försäljning. Men jag tycker synd om Maria Borelius efter all uppståndelse, säger mäklaren Anders Tjärnvall, på Vincent Forssbecks mäklarbyrå.

Flyttat till London

Köpare är en 34-årig finansman som vill vara anonym. Mannen, som i fjol tjänade 1,4 miljoner kronor, flyttar in i villan tillsammans med fru och dotter.

– Vi är inte roade av att prata om det här, säger mannens hustru.

Maria Borelius har flyttat tillbaka till London med sin familj. Men enligt realtid.se kommer hon trots det att tvingas betala reavinstskatt i Sverige.

Aftonbladet försökte i går nå henne för en kommentar.

Staffan Lindberg