Misstänkt våldstäktsman – inte psykiskt sjuk

NYHETER

Den 31-årige man som ställts inför rätta för de brutala överfallen i en lägenhet i Farsta i höstas är inte allvarligt psykiskt sjuk. Det har de läkare som genomfört en rättspsykiatrisk undersökning av mannen kommit fram till. Läkarnas bedömning av hans mentala hälsa gör att han inte kan dömas till vård, men däremot till fängelse. Domen mot honom kommer i Stockholms tingsrätt på fredagen.

- Jag yrkade på ett långt fängelsestraff. Jag räknar med att det blir fyra-fem år, säger kammaråklagare Börje Tulldahl till Sveriges Nyheter.

Det var en lördag i september som mannen tog sig in i en lägenhet i Farsta. Han var bekant med familjen som bodde där. Mannen försökte enligt åklagaren våldta den elvaåriga dottern i familjen och misshandlade först en barnvakt och senare de båda föräldrarna svårt när de försökte stoppa honom. 31-åringen åtalades för försök till grov våldtäkt mot barn och tre fall av grov misshandel. Han har medgett att han varit i bostaden, men hävdar sin oskuld och menar att det handlar om ett missförstånd.

Sveriges Nyheter Aftonbladet.se