Okända föremålet - ett gosedjur

Piloterna begärde varningslarm inför landning på Arlanda

NYHETER

En Boeing 737 med 85 människor ombord inklusive kabinpersonal landade 20.10 på Arlanda.

Planet står parkerat på en taxibana och passagerarna och samtliga ombord har körts till terminalen med bussar.

Anledningen: Man hade hittat ett okänt föremål i kabinen. Enligt uppgift till aftonbladet.se var det ett gosedjur som hittats.

Arlandas brandmän på väg att ta hand om det okända föremålet.

Planet flygs av bolaget FlyMe och var på väg från Landvetter i Göteborg till Arlanda. På vägen upptäcktes ett främmande föremål ombord, vilket fick piloterna att agera:

– De begärde att varningslarm skulle utfärdas inför landningen på Arlanda, säger Niclas Härenstam, presschef på Arlanda.

Normalt sett utfärdas varningslarm bara vid tekniska problem, men här fruktade piloterna problem av annan art.

En passagerare på planet berättar vad det var som hände ombord:

– Under resan rullade det plötsligt fram ett gul-beige-orange gosedjur som förmodligen legat under sätena. En flygvärdinna plockade upp det och började fråga runt vems det var, men det var ingen som kände igen nallen, säger passageraren.

Flygvärdinnan tog med nallen fram mot cockpiten, men kom strax tillbaka och frågade en gång till.

– Men ingen hade sett den förut. Det såg ut som typ en 20-30 centimeter stor tele-tubby, fast den var gul eller orange, berättar ögonvittnet.

När ingen passagerare gjorde anspråk på nallen las den i en förpackning och flyttades så långt bak i planet som möjligt.

– Sedan fick vi information om att planet skulle landa och stå kvar ute på banan och vi skulle få åka in till terminalen med bussar. Det var fullt pådrag med brandbilar och poliser.

Gick allt lugnt till?

– Ja då. Landningen var lite vinglig, jag vet inte om piloten var lite nervös, kanske. Men nu har vi fått mackor och kaffe att lugna oss med, säger ögonvittnet med ett skratt.

Robert Triches