Så blir sushi svennigt

Foto: Daniel Nilsson/Bildbyrån
På Sushido gör man sushi med en twist. Som till exempel favoriten parmaskinka-sushin.
NYHETER

Sushido gör sushi svennigt. På ett bra sätt. I mars öppnar nya restaurangen på Skvadronsgatan 14 i Slottstaden, Malmö.

Men Sushido på Föreningsgatan har älskats länge av stans sushislukare för lätt-att-stanna-till-med-bilen-läget och de söndagsöppna öppettiderna. Och för sin maki-to-go.

– Det är en decimeter hög rulle som serveras i en godispåse med en liten plastfisk med soya i. Som en fransk hot dog, säger Mikael Örnbåge, som driver Sushido tillsammans med Staffan Ohlsson.

Idén fick de i Sydney där maki-to-go-stånden duggar lika tätt som Pölsevagnarna i Köpenhamn.

Andra favoriter på menyn är sjögrässallad (odlad i japanska sjöar), 13 bitar mamma för gravida och ammande (utan rå fisk) och parmaskinka-sushi. Bara en tidsfråga innan sushi på rullband kommer till Malmö. Eller?

– Säkert. Men det kommer nog inte bli vi som börjar med just det, säger Staffan Ohlsson.

5 bra sushiställen i Malmö

Per Magnusson (.se)

ARTIKELN HANDLAR OM