Frias från miljonrån trots DNA-spår

NYHETER

En 20-årig man som av tingsrätten dömts till fyra års fängelse för ett rån mot en anställd på ett växlingskontor frias av hovrätten.

DNA-spår från honom hittades på brottsplatsen men det räcker inte för en fällande dom, rapporterar Helsingborgs Dagblads nätupplaga.

Rånet som inbringade 1,3 miljoner inträffade i december 2005. Den anställde hade tagit med sig växlingskassan hem. När han gick ur hissen i sitt hus blev han överfallen av tre maskerade män som under pistolhot fick med sig pengarna som förvarades i en ryggsäck.

DNA-spår

En fingertuta från en plasthandske som hittades vid brottsplatsen visade DNA-spår som ledde till den 20-årige helsingborgaren.

Hovrätten anser att den tekniska bevisningen talar för att 20-åringen befann sig på brottsplatsen. Men i domslutet räknas också upp ett antal möjligheter för att det kan ha varit ett insiderbrott, skriver tidningen.

Rätten konstaterar att det inte är ställt utom allt tvivel att 20-åringen är den skyldige. Han dömdes samtidigt till sex månaders fängelse för andra brott.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM