Snart gnistrar han nära dig

NYHETER

Klubbstockholms älskling arbetar för en sexigare värld. Han spelade som årets nykomling på P3 Guld-galan och snart spelar han nära dig.

Foto: Thomas Johansson
Juvelen Heter: Jonas Pettersson. Är: 30 år, men fick sin trettioårskris för två år sen. Läser: Till psykolog. Talar om: Juvelen i tredje person. Beskriver sin musik som: Rolig utan att bli flamsig. Kallar sig: Hetsig. Säger ofta: Skitkul. Musikaliska förebilder: Prince och The Clash. Spelade: En gång i tiden i Pineforest Crunch.

Disko, sommar, Prince och dansant falsettpop – så kan vi ringa in Juvelen. I höstas blev han Stockholms klubbars nya kelgris. Utöver att få huvudstans ungdomar att våga dansa har han kallats för ett Myspacefenomen eftersom han slog igenom via sajten Myspace.

Nu släpps Juvelens musik på en EP tillsammans med en remix av Stockholmsbandet

Revl9n. I P3 har låten ”Watch your step” värmt upp etern. Fast det har han inte hört själv.

– Nej, jag lyssnar aldrig på P3. Tycker det är jobbigt att höra musik som jag inte gillar. Men jag lyssnar rätt lite på ny musik över huvudtaget.

I medierna beskrivs du ofta som sexig. Vad säger du om det?

– Det är knepigt att säga så om sig själv. Men det är roligt om jag kan göra sexighet lite sexigt igen. Så att det inte blir lika trist som på MTV; mallat och stereotypt. Det är så tråkigt att titta på det och känna: Om detta är sex så är det tråkigt för jag hade hoppats på så mycket mer.

Spelar i Göteborg och Lund

ARTIKELN HANDLAR OM