Singel-Hanna: Jag nobbar - med ett mejl

NYHETER

”Du gjorde vad?” Kompisens kille pausar i sitt diskande och spänner ögonen i mig. ”Jo”, sa jag. ”Jag skrev ett mejl.” ”Du kan inte göra slut per mejl. Så gör man inte”, får jag till svar och jag ser att hela hans uppfattning om mig har raserats.

Jag försöker förklara att man inte är ihop när man bara setts ett par gånger. Och man inte kan göra slut med nån man inte är ihop med. Och att jag alltså var snäll som åtminstone skrev och förklarade att vi inte skulle ses mer. Han håller inte med och jag är förvirrad.

Dagen efter har jag en liknande diskussion med en kollega. Jag berättar att jag har en kille på telefonsvararen som vill ses, men att jag inte ringt upp på två veckor eftersom förslaget inte lockar mig. Honom kan jag inte mejla för jag har inte hans adress. En sekreterare svarar på hans jobbtelefon och hans privata nummer är hemliga.

Det finns med andra ord ingen möjlighet att avsluta det vi inte har påbörjat utan att prata med honom öga mot öga på jobbet. Nu möts jag av ännu en skeptisk blick. Och hon lämnar mig med orden: ”Ibland är du helt hänsynslös.” Herregud. Det är ju inte det att jag vill hålla dörrar öppna. Jag vet bara inte hur man stänger dem.

Singel-Peter: Åh, vad fin du är

ARTIKELN HANDLAR OM