"Jag gillar drinkar"

NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll? Sofia Talvik, 28, aktuell med albumet "Street of dreams":

Sofia Talvik dricker drinkar på Vampire Lounge och går senare till poshiga Gondolen för fler smarriga fruktsaker. Foto: Emelie Asplund

- Jag börjar med att gå till Vampire Lounge, de har happy hour med billiga priser varje vardagskväll. Det är ett av de bästa drinkställena i stan, otroligt gott, och så brukar det alltid vara ganska bra musik där. De har en fantastisk drink som heter Frozen Bellini, den är dyr i vanliga fall så nu passar jag på. Bjuder dessutom en kompis som följt med mig.

- Man måste ju se till att äta innan man dricker för mycket, så vi går till Restaurangen. De har ett roligt koncept med olika smakrätter. Jag gillar asiatiska smaker och det har de ju en del olika. Det blir en blandning av sådana och sedan en god dessert. Jag är lite trött på kaffe så jag tar hellre ett glas dessertvin.

- Vi åker tillbaka till Söder igen, till Indigo i Götgatsbacken. Vi kollar

om det är nåt roligt folk där och dricker några flaskor fransk cider. Man får inte komma till Indigo för sent, för då är det så sjukt mycket folk, det är ju ganska litet. De har ofta bra dj:s och det tycker jag är viktigt. Gillar inte ställen som bara spelar radiomusik.

- Jag gillar ju drinkar, så vi går till Gondolen. Egentligen tycker jag att det är lite för posh, men de lägger ner mycket möda på att göra goda drinkar. Jag dricker en Rabarber Fizz och en Strawberry Daiquiri.

- På lagom avstånd ligger ju McDonalds, där kan man fylleäta. Det blir en hamburgare och bearnaisedipp till stripsen.

Budget

Här spenderar Sofia sin tusenlapp

Tidigare tusenlappar

Sofia Larsson, Aftonbladet