Ingen fara, Malmö

Tomas Johansson: Andas ut - Redhawks spelar i elitserien nästa år också

Foto: SCANPIX
Malmö kommer att få fler möjligheter att jubla i år. Punkt SE:s Tomas Johansson ser många saker som talar för Malmö i kvalserien
NYHETER

Hockeyälskarna i Malmö kan vara lugna.

Redhawks kommer att klara kvalserien och spelar i elitserien även nästa säsong.

Det har varit en minst sagt strulig säsong för Malmö Redhawks. Värvningskarusell har snurrat och snurrat. Erkänt skicklige tränaren Lars ”Osten” Bergström fick kicken.

Sportchefen Peter Andersson har fått ”ta mycket skit” för alla tjecker, slovaker och finnar som köpts och inte presterat. Fansen har undrat vad föreningen håller på med.

Bygger hockeytempel

Nu är transferfönstret stängt. Och ingen kan säga att Peter Andersson legat på latsidan. Bara sista veckan har han värvat sex nya spelare – Fedor Fedorov, Daniel Casselståhl, Vladimir Sicak, Tomas Sinisalo, som debuterade i går, samt Jyri Marttinen och Levente Szuper, som ansluter i dagarna.

Det är därför Redhawks kommer att klara kvalserien och få Percy Nilsson till att sova bättre på nätterna med tanke på hockeytemplet han bygger.

Därför klarar de kvalserien

Redhawks har en bred trupp, när alla skadade spelare är tillbaka har man tillgång till tio backar och är på så sätt ”immunt” mot skador.

Annat som pekar för:

Fram till kvalserien kan man spela ihop laget. Bygga ett grundspel och gnugga power- och boxplay.

Redhawks har nio ”träningsmatcher” mot motiverade elitserielag. Att vinna är inte viktigast nu, men att få några segrar just före kvalserien lite viktigare.

Skador kan läkas, slitna spelare kan vila.

De allsvenska lagen håller inte elitserieklass. Inte att döma av toppmötet Rögle och Leksand i onsdags.

Södertälje då?

– Njaaa, sa Osten, igår när han var ”hemma” för att titta på Redhawks. Malmö har för bra lag för att inte klara kvalserien.

Så andas ut – Redhawks är ett elitlag även nästa år.

Tomas Johansson (.se)

ARTIKELN HANDLAR OM