Systrarna mördades med yxa i sitt hem

Brodern åtalas - skyller mordet på sin döda mor

Foto: scanpix
Polismannen Finn Abrahamsen håller upp yxan som användes vid det bestialiska trippelmordet då en man misstänks ha mördat sina tre yngre systrar.
NYHETER

De tre systrarna mördades i sitt hem med pistol och yxa.

Nu åtalas kvinnornas bror för dådet. När han greps var han påverkad av alkohol, cannabis och lugnande tabletter.

Mannen skyller dådet på sin mor – som dog 1994.

Idag väcktes åtal i syskonmordet som skakat Norge. Beväpnad med pistol och yxa misstänks det 30-årige taxichauffören ha mördat sina tre yngre systrar.

De tre kvinnorna, 27, 24 och 13 år gamla, bodde tillsammans på Kalbakken i Oslo. Morden skedde den första oktober förra året och brodern greps redan samma kväll.

Ett bestialiskt dåd

Enligt norska VG är detaljerna kring målet så bestialiska att garvade kriminaltekniker skakades av brottsplatsen. Polisen uppger för tidningen att systrarna hade huggits med yxa och skjutits med pistol.

Polisen visade idag upp yxan för allmänheten i hopp om att få mer information om vapnet, till exempel var den inhandlats och vem som köpt den.

– Mordvapnet är viktigt. Vi visar upp det för att belysa alla sidor av mordet, säger polisen Cecilie Gulnes till VG.

Skyller på sin döda mor

Polisens syfte är att avgöra huruvida dådet skedde på impuls eller om det planerats en längre tid.

När han greps var mannen påverkad av alkohol, tabletter och cannabis. Nu vårdas han på rättspsykiatrisk klinik men säger att han inte minns någonting från tiden för trippelmordet. Sinnesundersökningen visar dock att han inte var psykotisk vid tidpunkten för dådet.

I samtal med psykiatriker han mannen i stället skyllt systrarnas mord på sin mor som dog 1994. Han hävdar att modern besökt honom flera gånger sedan hon dog för 13 år sedan.

Läs tidigare artiklar:

Olof Jönsson