Hon skulle ”fixas” efter tvättbråket

Grannen stal Malins tvättid – och mordhotade henne

Foto: STIG-ÅKE JÖNSSON/MALMÖBILD
Letar nytt boende 29-åriga Malin sa till sin granne att hon stulit hennes tvättid. De båda bråkade i tvättstugan – och grannen gick därifrån med löftet att hon skulle ”fixa någon som ska döda dig”.
NYHETER

MALMÖ. När Malin sa till grannen att hon stulit hennes tvättid blev hon knuffad och bespottad.

– Hon skrek att hon skulle ordna någon som ”fixade” mig. Nu vill jag inte bo kvar.

Malin, 29, berättar att hennes granne i hyreshuset på Östra Sorgenfri i Malmö ofta stal andras tvättider. Just den här morgonen var Malin lite sen ner i tvättstugan och när hon kom ner var torktumlaren full med grannens tvätt.

”Hon blev vansinnig”

– Jag visste direkt vem det var, jag kände igen hennes kläder. Så jag gick upp och ringde på hennes dörr och bad henne plocka ur sin tvätt. Då blev hon helt vansinnig och började skrika och gapa, berättar Malin.

Nere i tvättstugan fortsatte bråket. Den 46-åriga kvinnan spottade på Malin och skrek.

Innan 46-åringen lämnade tvättstugan försäkrade hon Malin att hon skulle ”fixa någon som ska döda dig”. En granne hörde bråket och vittnade senare i tingsrätten om hotet.

Hört henne hota förut

– Just då blev jag inte så rädd, jag har hört henne skrika och hota folk förut. Men senare har rädslan kommit krypande och nu letar jag och min kille efter nytt boende, för jag vill inte bo kvar här, säger Malin.

Ett års fängelse

Den 46-åriga kvinnan dömdes för drygt en vecka sedan i Malmö tingsrätt till ett års fängelse för en rad brott, bland annat narkotikabrott och olaga hot. Malin tilldömdes 5 000 kronor i skadestånd.

– Jag är glad att jag anmälde henne, för jag tycker att det är viktigt att visa att man faktiskt inte kan bete sig hur som helst, men vad händer när hon kommer tillbaka? säger Malin.

Fotnot: Namnet Malin är fingerat.

Flera storbråk i tvättstugor under det senaste året

Därför bråkar vi

Maria Wernhult