Ville hämnas – mejade ner folksamling med bil

Sju påkörda efter bråk på bröllop – föraren misstänks för mordförsök

Ett stort antal sjukvårdare och poliser kallades till platsen.
NYHETER

Runt sju till åtta personer fick svåra skador, varav en livshotande, när en person mejade ner en folksamling med bil i Stockholm natten mot söndagen.

Strax före tre på natten kom larmet till polisen, som snabbt hade tio patruller på plats. Händelsen inträffade utanför Olles krog på Kottbygatan i Akalla.

Restaurangen var för kvällen hyrd för ett privat sällskap som annordnat bröllopsfest.

–Vid halv tre utbröt ett slagsmål utanför. En person från slagsmålet försvann efteråt, kom tillbaka i en bil, och rammade dem som stod utanför krogen, säger Tomas Ibstedt, länsvakthavande befäl på polisen i Stockholms län.

Föraren ännu på fri fot

Föraren till bilen försvann efteråt. En kvinna ska också ha varit med i fordonet, som försvann men påträffades senare under dagen. Polisen har fått namn på båda, men hade på söndagskvällen inte gripit någon.

Polisen utreder händelsen som mordförsök och arbetade under dagen med att höra vittnen och göra en teknisk undersökning. Åtminstone en person är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för att vara inblandad i dramat. Något motiv till det inträffade har inte kunnat fastställas.

Klart är att den man i 45-50-årsåldern som fick de svåraste skadorna blev påkörd, och fördes till Karolinska sjukhuset i Solna.

–Tillstånd är livshotande, säger Björn knutsson, vakthavande befäl vid Västerortspolisen.

Övriga skadade togs till Danderyds sjukhus och St Görans sjukhus. Deras tillstånd var oklart.

Anders Munck, Karin Thurfjell, TT