Svensk världsartist inför rätta i dag

Misstänkt för sexuella övergrepp på sjuåring

NYHETER

I nära två år ska den folkkäre svenske artisten ha utsatt en sjuårig flicka för sexuella övergrepp.

Enligt åklagaren smittade han flickan med könsherpes.

I dag står han inför rätta, misstänkt för sexuellt utnyttjande av underårig.

I dag började rättegången som sker bakom stängda dörrar, med hänsyn till flickan. Aftonbladets Ebba von Essen är på plats och bevakar rättegången mot världsartisten.

– Han hade solglasögon på sig och var som vanligt välklädd. Han såg sammanbiten ut och gick direkt in in samtalsrummet till sin advokat. Efter det gick han in i rättssalen.

Vilka är åtalspunkterna mot honom?

– Han är misstänkt för sexuellt utnyttjande av underårig samt för två övergrepp i rättssak. Han är misstänkt för att ha spritt rykten och hotat flickans pappa efter att polisanmälan gjorts. Han är också misstänkt för att ha hotat ett kvinnligt vittne och spritt rykten om henne.

Hade könsherpes

De misstänkta övergreppen ska ha skett mellan augusti 2000 och maj 2002.

Flickan var lekkamrat till artistens barn och hennes familj fattade misstankar om att allt inte stod rätt till när flickan började ändra sitt beteende. Hon drog sig tillbaka och blev mer skygg. När familjen tog henne till en läkare, kunde man konstatera att flickan hade smittats med könsherpes.

Världsartisten anmäldes 2005 och åtalades i år.

– Han har vid mellan fem och tio tillfällen smekt flickans könsorgan med sina fingrar, har kammaråklagare Ingela Svensson tidigare sagt till aftonbladet.se.

Nekade till brott

Flickan är i dag 12 år gammal och kommer inte närvara vid rättegången. Förhören med henne är inspelade på två videoband och totalt ska det röra sig om 109 minuter inspelat material.

I dag började rättegången mot världsartisten och först i nästa vecka beräknas den vara avslutad.

Själv nekar mannen till anklagelserna. Han har i Aftonbladet tidigare hävdat att flickans familj försökte pressa honom på pengar.

– Det händer alltid någonting när man blir känd och många vill utnyttja mig på olika ekonomiska sätt, sade han då.

Susanna Vidlund

ARTIKELN HANDLAR OM