Pforce sviker sina anställda

Har slitit för företaget –nu flyttas det söderut

NYHETER

Trots att de anställda stått ut med odrägliga arbetsförhållanden för att få behålla jobben så flyttar nu lagerdelen på Pforce AB söderut.

– Vi har jobbat för mycket övertid i risiga förhållanden, säger en anställd i företaget.

Det går bra för Peter Forsbergs foppatoffla. Så bra att företaget Pforce i Umeå nu måste flytta delar av det söderut. Representanter från företaget Tradimus i Borås har varit och tittat på lokalerna och det är dit som delar av företaget är på väg. Det innebär också att de cirka 20 personer som jobbar på lagret kan förlora sina jobb. Trots att ledningen etablerade sig där för bygdens skull och lovade att företaget skulle vara ett norrlandsföretag.

– Många har sina första jobb här och nu känner de sig utnyttjade. De har jobbat alldeles för mycket övertid i risiga förhållanden för att få behålla arbetet på orten, säger en anställd.

Flera hundra timmars övertid

Personen berättar om att en del av de anställda har jobbat flera hundra timmar mer än vad som är tillåtet i övertid per år och att lagerdelen inte är anpassad för en dräglig arbetsmiljö.

– Det är höga hyllor och de måste klättra och klänga i ställningarna för att få tag på produkterna. Ledningen har informerats att det måste göras något men ingen verkar bry sig, säger den anställde.

Vill inte smutskasta

Personen berättar att de som jobbar på Pforce förstår att ett bolag som utvecklas kanske måste flytta. Men de ifrågasätter hur ledningen har skött situationen.

– Vi har haft en helt otrolig utveckling och då trodde man att jobben var tryggade. Därför har de anställda jobbat häcken av sig för företaget, säger den anställde.

Peter Forsberg äger större delen av Pforce AB via ett annat bolag, Forsbro. Men att smutskasta hockeystjärnan är det sista de anställda vill.

– De är stolta över att jobba för foppa. Han är en fin och ödmjuk person. Det handlar inte om att han har med företaget att göra, utan det handlar om personalens jobb och framtid, säger den anställde.

Aftonbladet.se har sökt Pforce VD utan resultat.

Frida Sjödin