Fler fritidsgårdar ger en bättre framtid

Linnea, 15: Så kan vi få bort en del av ungdomsbrottsligheten och supandet

NYHETER
Foto: <rod>LÄSARBILD</rod>
Linnea Wahlström vill utbilda sig till journalist, och skulle gärna bli sportjournalist. På fritiden umgås hon med kompisar och följer favoritlaget Färjestad så mycket som möjligt.

Allt tidigare börjar fler ungdomar dricka alkohol och börjar bli brottsliga.

Det beror mycket på hur miljön ser ut hemma, men det beror också på att ungdomar inte har något att göra på deras fritid och på helgerna. Därför testar dom nya grejer som alkohol och till exempel slå sönder busskurer. För att det inte finns något roligare att göra.

Fler fritidsgårdar kan vara ett sätt att få bort en del av ungdomsbrottsligheten och drickandet av alkohol. Här i Torslanda finns det bara en fritidsgård. Jag tycker att det borde finnas fritidsgårdar för alla åldrar. För till exempel en 17-åring är inte på samma nivå som till exempel en 12-åring. Det händer mycket under dom åren som gör en 12-åring till en 17-åring.

Detta är en mycket viktig fråga, för att dagens ungdomar är vår framtid. Det är ungdomar som ska utveckla vårat samhälle och sköta om våran gjord fram över.

Men det finns en nackdel med allt det här med. Antingen måste man skära ner på någonting annat som är extremt viktigt som skolan eller vården. Eller så måste man höja skatten. Men är det inte värt det då?

Vill vi ha en framtid som består av alkoholister och kriminella eller vill vi ha en framtid med framgång?

Om jag vore statsminister för en dag...

Läs elevernas debattartiklar.

Linnea Wahlström (15 år)