Fler ishallar i Sverige nu!

Janne: Få nya talanger kommer fram när det inte finns tillräckligt med tid att träna

NYHETER

Jag är trött på att träna sent! Resultaten blir allt sämre i skolan, vad kan det bero på? Jo, det är för att man ofta tränar så sent att man inte får någon tid till att sova på nätterna. Detta bidrar till att man ”sover” i skolan. Då blir också resultaten mycket sämre.

En annan orsak till varför man ska ha fler ishallar är att det finns för mycket människor som håller på med någon slags aktivitet som kräver en ishall. Bara för detta så har man inte tillgång till att träna så mycket man vill och då halkar man efter i sin sport. Det här är bara ett tecken på att det är brist på ishallar i Göteborg och Sverige.

Sen finns det ytterligare en sak som visar att det är brist på ishallar och det är att det nästan inte finns någon tid alls för allmänhetens åkning.

Med detta menar jag att det inte finns en enda ishall i Göteborg som har öppet för allmänheten efter kl 16:00.

Då är min fråga, hur ska man hinna gå på allmänhetens åkning om skolan slutar mellan 14 – 16:00 på eftermiddagarna och i alla ishallar så slutar allmänhetens åkning mellan 15-16:00.

Det är ju inte alltid man vill träna kanske, ibland kanske man bara vill leka och åka omkring på isen!

Sen läser man och hör ofta på tv att Sverige inte har utvecklat någon stor hockeyspelare på länge och så undrar man vem som ska ta över efter dom stora namnen som Peter Forsberg, Mats Sundin och Niklas Lidström, om jag bara ska nämna några. De är ju inte konstigt att vi Sverige inte har utvecklat så många nya talanger för det finns inte tillräckligt med tid till till exempel isträningar. Allt detta skulle kunna gå att fixa genom att bygga fler ishallar så att man får den tid man behöver för att utvecklar hockeyspelare och konståkare. Sen kanske man också kan bygga några separata ishallar som bara har tid till allmänhetens åkning. Den enda nackdel jag kan se med att bygga fler ishallar är att det kostar mycket pengar men dom pengarna tjänar man in på längre sikt.

Om jag vore statsminister för en dag...

Läs elevernas debattartiklar.

Janne Juntunen

ARTIKELN HANDLAR OM