Grälade med pojkvännen – dödade hans katt

Exflickvännen dömd till fyra månaders fängelse

NYHETER

Diane Hannon, 42, var kattvakt åt pojkvännen Duncan Carthys katt Paws.

Men när pojkvännen ringde från exfruns hem så blev hon arg.

När han kom hem hittade han Paws död i tvättmaskinen.

Enligt Diane Hannon från Old Colwyn, Storbritannien, var det hela tänkt som ett skämt.

Men pojkvännen Duncan Carthy hade inga problem med att hålla sig för skratt när han i juli förra året hittade sin älskade katt Paws (”Tassar") död i tvättmaskinen hemma.

Paws, 6 år, dog av en hjärtattack. Han var skållad, hade brännskador och hade tappat pälstussar efter att ha körts i ett tvättprogram av den svårt deprimerade Diane Hannon.

I dag dömdes Diane Hannon i rätten för djurplågeri. Hon erkände sig skyldig till anklagelserna, även om hon påstod att det inte hade varit hennes avsikt att döda katten.

Besökte exfrun

Det var efter att Diane Hannon hade grälat med pojkvännen över telefon, som hon dödade katten. Duncan Carthy var vid tillfället på besök hos sin exfru för att tillbringa tid med sin son.

–Han ringde fröken Hannon och frågade om katten mådde bra och då svarade hon "Jag hatar dig. Nej, jag har dödat den", säger åklagaren Glen Murphy till BBC.

Duncan Carthy trodde att hon skämtade, men på söndagen vid halvfyra-tiden på eftermiddagen när han kom hem till lägenheten så var ingen där och han kunde inte hitta katten.

– När han kom ut i köket såg han att hans kläder låg ovanpå tvättmaskinen och han fann Paws död i maskinen.

Fått hatmejl

När Carthy ringde till Diane Hannon så skrattade hon och lade på luren, enligt åklagaren. Senare hittade han en handskriven lapp där det stod "Jag hatar dig".

Sedan fallet har uppmärksammats i brittiska medier har Diane Hannon fått hatmejl från djurvänner. Hon har förbjudits av rätten att ha egna husdjur och har dömts till fyra månaders fängelse, rapporterar BBC.

Susanna Vidlund