Dödstalet i massaker på kinarestaurang stiger

Enda vittnet avled på sjukhuset

Foto: reuters
överlevde En tvååring har hittats levande bland de sex offren på kinarestaurang i Sittensen i Tyskland.
NYHETER

Dödstalet för gårdagens massmord i tyska Sittensen är nu uppe i sju.

Polisens enda vittne – en man som hittades svårt skadad bland kropparna – har avlidit.

En tvåårig flickad hittades också levande bland offren.

Tre män och tre kvinnor hittades på måndagen döda i en kinesisk restaurang i Sittensen i norra Tyskland. Offren var bundna och skjutna och polisen misstänker att dådet har koppling till asiatiska kriminella nätverk.

Hittade sin hustru

Kropparna hittades av maken till en av de döda kvinnorna.

– Vid halv ett på dagen kom mannen för att hämta sin fru. Han fann flera döda kroppar, bland dem fanns hans hustru, uppger polisen för The Guardian.

Bland de döda fanns också restaurangens ägare sedan tio år tillbaka, kända i trakten som Enni och Denni. På brottsplatsen hittades även deras tvååriga dotter - vid liv.

Bland offren fann polisen en svårt skadad man - det enda vittet till dådet. Mannen avled under tisdagen. Enligt BBC är mannen anställd på restaurangen.

Inget motiv

Det sjufaldiga mordet ledde till en stor polisinsats men än så länge har polisen inga ledtrådar till dådet.

BKA, tyska federala polisen har kallats in för att undersöka möjligheten att så kallade triader, asiatiska brottssyndikat ligger bakom morden.

– Vi vet ingenting om bakgrunden eller motivet till brottet. Än så länge är det oklart. Vi undersöker varje möjlighet, även organiserad brottslighet, uppger polisen.

Får psykologvård

Sedan polisens enda vittne till dådet avlidit är mannen som hittade kropparna polisens enda hopp. Mannen har fått psykologvård under natten.

Sittensen, en liten stad med 10 000 invånare är idag en stad i chock. Paret som ägde restaurangen beskrivs som ett glatt och trevligt par.

– De hälsade alltid vänligt på oss med ett handslag, säger stamgästen Peter Senkpiel till Spiegel Online.

Läs tidigare artiklar:

Olof Jönsson