De skulle våldta 13-åring

Foto: reuters
Robert Mayers, Alan Hedgcock och David Beavan dömdes alla tre till långa fängelsestraff för sina planer på att kidnappa två små flickor.
NYHETER

De tre männen träffades på ett incest-chattrum på internet och gjorde upp sin plan: Att våldta två systrar, 13 och 14 år gamla.

David Beavan, 42, Alan Hedgcock, 41, och Robert Mayers, 42, skulle dra ut systrarna i skogen när de var på väg till skolan och våldta dem.

De tre männen dömdes till långa fängelsestraff av domstolen Southwark Crown Court i London, med frigivning tidigast efter elva år för Beavan och åtta år för de andra två.

Domare Judge Geoffry Rivlin kallade männens planer "vidriga":

– Ni dreglade över utsikten att ta ut de här barnen i skogen och våldta dem, sa han när domen föll, rapporterar BBC.

Jurymedlemmarna fick höra hur männen, som inte kände varandra, träffades på ett incest-chattrum där Alan Hedgcock berättade för David Beavan att han ville våldta systrarna. David Beavan sa att han var intresserad av planen, som gick ut på att dra ut flickorna i skogen när de var på väg till skolan.

"Motbjudande"

Polisman Dave Adams sa:

– Det är motbjudande att tänka sig konsekvenserna om det här inte hade kommit till polisens kännedom.

Utredarna berättade att det var första gången internet-loggar använts för att bevisa förberedelse till våldtäkt, uppger BBC.

Planen uppdagades när David Beavan gick in på polisstationen i Bournemouth och berättade om den för polisen. Han hävdade då att han hade agerat som "övervakare" och att samlat bevis mot pedofilerna, men han dömdes på två åtalspunkter för förberedelse till våldtäkt.

Alla tre männen erkände innehav och distribution av tusentals barnporrbilder.

David Nannini Nilsson