Engelsman körde på fel sida – en dog

Foto: Anders S
Våldsam frontalkrock Av någon anledning hamnade engelsmannen på fel sida av vägen och frontalkrockade. I den andra bilen fanns tre äldre personer. En av kvinnornta i bilen avled senare.
NYHETER

Engelsmannen körde på vänster sida utanför Göteborg.

Och frontalkrockade.

En 75-åtig kvinna dödades och två andra skadades.

Vid 19.20 i går färdades de tre pensionärerna längs Kongahällavägen på Hisingen utanför Göteborg.

I ett backkrön fick de plötsligt möte.

En bil med en 43-årig engelsman körde rakt mot dem på fel sida av vägen.

Frontalkrocken mellan fordonen blev våldsam.

– Mötet skedde precis i ett backkrön och i en kurva. Därför var det extra svårt för dem att hinna bromsa. Hastighetsbegränsningen på sträckan är 70 kilometer i timmen, säger Peter Larsson, inre befäl på polisen i Göteborg.

Avled senare

En av kvinnorna i bilen, 75 år gammal, ådrog sig så svåra skador att hon senare avled. Den andra kvinnan i bilen fick allvarliga skador, medan mannen fick lättare skador.

Båda två, 70 år gamla, fördes till Sahlgrenska sjukhuset.

Även den 43-årige engelsmannen skadades och togs till Sahlgrenska sjukhuset.

– Han har erkänt att han har kört på fel sida av vägen, och han är nu anhållen misstänkt för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. Men han är kvar på sjukhuset, säger Peter Larsson.

Inte halt väglag

Varför engelsmannen körde på fel sida visste inte polisen i går. Men det var inte halt där kollisionen skedde. Inledningsvis fanns uppgifter om att engelsmannen var berusad, men det dementerade polisen i natt.

Strax efter den första kollisionen körde ytterligare en bil in i fordonet med de äldre. Men det förvärrade inte kraschen, och föraren i den tredje bilen klarade sig med lindriga skador.

Under räddningsinsatsen var Kongahällavägen, som ligger strax norr om Säve flygplats, helt avstängd för trafik under drygt en timme.

Anders Munck