Här får han se sin son i kraschen

Polisen Jan-Eve, 54, chockades vid utryckningen

Foto: Patrick Persson
SKADADES Jan-Eve Nilsson har kört Malmöpolisens olycksbuss i många år. När han i går kom till en trafikolycka på E65 fann han att det var hans egen son som skadats. Sonen Joakim och hans fru Jenny kördes till sjukhus.
NYHETER

MALMÖ. Polisman Jan-Eve Nilsson har alltid varit medveten om att det någon gång kan hända. I går hände det.

– Jag kom till en olycka där min son och hans fru satt skadade.

Han har i flera år kört Malmöpolisens olycksbuss. Han har upplevt många svåra olyckor. I går kallades han till en olycka på E 65, strax efter korsningen mot Sturup.

– På väg dit ringde min fru på min mobil. Joakim hade ringt henne och berättat att han krockat.

– Det var nervöst innan jag kom fram, även om jag via ambulansen hörde att det gått hyfsat.

Kraschade med bil

När Jan-Eve Nilsson kom fram till olycksplatsen satt sonen Joakim, 32, och hans fru Jenny kvar i den kraschade bilen. De hade kört in i en bil som korsade E 65.

Räddningspersonalen höll på att sätta stödkragar på paret innan de kunde ta dem till ambulanserna.

– Jag sa till Joakim att jag var där och att han skulle försöka ta det lugnt. Bilarna såg för djävliga ut men det verkade inte vara någon större fara med Joakim och Jenny. Den andre föraren var oskadd.

Farlig väg

Paret fördes till lasarettet i Ystad. De har klarat sig utan allvarliga skador men blir kvar på sjukhuset för observation.

– Redan när de flyttade till Ystad varnade jag för den olycksdrabbade vägen dit, säger Jan-Eve Nilsson.

Han var själv med vid den svåra olyckan då en berusad lastbilschaufför för något år sedan körde på fel sida av motorvägen och utplånade en hel familj – en knapp mil från gårdagens olycksplats.

Oroat sig förut

– Jag har naturligtvis ibland tänkt att det någon gång kan hända att jag kommer till en olycksplats där anhöriga eller vänner är inblandade, säger han.

Pelle Tagesson