Försvunna skönhetsmissen arbetade som strippa

Mystiskt försvinnande var inte kidnappning

NYHETER

Brasilianska skönhetsdrottningen Taiza Thomsen har varit spårlöst försvunnen sedan september.

Händelsen orsakade stor uppståndelse i Brasilien och polisen misstänkte länge att skönhetsdrottningen kidnappats.

Nu har sanningen kommit fram. Thomsen har arbetat i London - som strippa.

Foto: ap photo
Den försvunna skönhetsmissen var aldrig kidnappad. Hon höll sig undan och jobbade som strippa.

Nästan ett halvårs tystnad bröts igår när Taiza Thomsen, 24, kontaktade polisen för att berätta att hon var välbehållen och inte hölls fången mot sin vilja.

Den tidigare fröken Brasilien berättade att hon befann sig i London. Hon ville dock inte säga var eller komma i kontakt med någon i familjen.

– Thomsen sa att hon klarade sig bra och inte ville bli hittad, inte ens av sina föräldrar. Hon har rätt att förbli isolerad, uppger polisen i Joinville.

Många teorier

Det spektakulära fallet med den försvunna skönhetsdrottningen har engagerat landet och teorierna i fallet har varit många. Rykten sa att Thomsen gift sig med en polack eller förts till Belgien av en svartsjuk pojkvän.

Misstankarna riktades också mot kidnappare och sexhandlare men trots en stor internationell polisinsats gav spaningarna inga resultat.

Idag skriver The Independent att Taiza Thomsen – känd för sin moral i katolska Brasilien - tvingats försörja sig som strippa under namnet ”Sol".

Ville inte visa upp sig

Under miss World-tävlingen i Nigeria 2003 förklarade Thomsen att hon inte hade tid över för ”en institution vars enda syfte var att visa upp kvinnor och deras kroppar”.

Dessa ideal verkar Thomsen dock ha fått släppa under de månader hon varit försvunnen. Det finns dock inget som stöder misstankarna att hon ska ha varit kidnappad eller på något sätt tvingats att strippa.

Ville lära sig engelska

Enligt Scotland Yard - som sökt efter Thomsen i London på uppdrag i av brasiliansk polis var det en vän till den försvunna skönhetsdrottningen som övertalade henne att höra av sig till polisen.

– Hon var en glad person, alltid med ett leende på läpparna, som kom hit för att tjäna lite pengar så hon kunde lära sig engelska, säger en strippa på samma klubb till The Independent.

Taiza Thomsens föräldrar har hälsat genom en vän att de respekterar dotterns beslut att bo i London på egen hand.

Olof Jönsson

ARTIKELN HANDLAR OM