Tre män anhållna för Akalla-mordet

En man blir sannolikt häktad i dag

NYHETER

En man i 30-årsåldern kommer med största sannolikhet att begäras häktad under onsdagen, misstänkt för delaktighet när en 47-årig man blev påkörd och dog i samband med en bröllopsfest i Akalla i helgen.

- Han är på sannolika skäl misstänkt för mord säger vice chefsåklagare Åke Olsson till Sveriges Nyheter.

Tre män har anhållits efter den tragiska händelsen. De är misstänkta för mord, försök till mord samt medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord.

- En av dem har försatts på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår, säger Åke Olsson.

Körde rätt in i en folksamling

Det var klockan tre på söndagsmorgonen som en bil körde rakt in i en folksamling utanför en restaurang i Akalla där en bröllopsfest pågick. Innan dess hade ett slagsmål utbrutit mellan några av de cirka 200 festdeltagarna och bråket fortsatte utanför krogen. Sju personer skadades i samband med händelsen, däribland den 47-årige mannen som fick livshotande skador.

Avled i måndags

Han fördes till Karolinska sjukhuset, där han avled på måndagseftermiddagen. De tre som nu är anhållna misstänks ha suttit i bilen då den körde in bland bröllopsgästerna.

En av de anhållna kommer med största sannolikhet alltså att begäras häktad under onsdagen. De andra två kommer troligen att begäras häktade under torsdagen.

- Senast klockan tolv i morgon måste jag fatta beslut, säger vice chefsåklagare Åke Olsson till Sveriges Nyheter.

Sveriges Nyheter