Ännu en brevbomb skakar Storbritannien

Tredje brevbomben på tre dagar

NYHETER

Ännu en brevbomb har exploderat på ett företag i Storbritannien.

I dag skadades en kvinna när en brevbomb sprängdes i Swansea, Wales.

Det är den tredje brevbombs-incidenten på tre dagar och den senaste sprängningen inträffade vid 10.30-tiden i postrummet på fordonsregistreringsmyndigheten Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA), rapporterar Sky News.

En person skadades i samband med sprängningen.

– En kvinna har förts till sjukhus med skador som inte tros vara livshotande, meddelade en talesperson för polisen i södra Wales.

Brittiska polisen avslöjade senare på dagen att sju brevbomber har avsänts under de tre senaste veckorna och att sammanlagt sex människor har skadats. Fyra fall har tidigare inte offentliggjorts.

Polisen manar allmänheten till extra försiktighet när de hanterar post.

Fortkörningsböter och trängselavgifter

Tre dagar i rad har Storbritannien skakats av brevbomber.

I går exploderade ett paket på bokförings-, affärs- och skatterådgivningsföretaget Vantis i närheten av London. Enligt sysslar företaget Sky News bland annat med indrivning av fortkörningsböter. Två personer skadades i samband med bombdådet.

Dagen innan det drabbades Capita, ett företag i London som ägnar sig åt trängselavgifter. Då skadades en person av en brevbomb.

Polisen undersöker nu sambandet mellan de tre brevbomberna och enligt Sky News finns det misstankar om att en förargad bilist kan ligga bakom bombdåden.

Inrikesminister John Reid är oroad över utvecklingen men menar att det är långt ifrån klart vad som ligger bakom bombdåden.

– Det är viktigt att vi tillåter polisen att arbeta vidare med sin utredning utan några spekulationer, sade han till BBC

Läs mer:

Susanna Vidlund