Alexandra gifter om sig

1 av 2
Prinsessan Alexandra blir av med sina titlar efter vigseln med Martin Jørgensen.
NYHETER

Danska prinsessan Alexandra, 42, gifter om sig. Redan om tre veckor står bröllopet mellan henne och den 15 år yngre fotografen Martin Jørgensen.

I dag meddelade det danska kungahuset att hennes höghet prinsessan Alexandrainom kort blir av med sina fina titlar. Efter vigseln degraderas hon till Alexandra Christina, grevinna av Frederiksborg och räknas inte längre som medlem av kungahuset. Hon får behålla sitt statliga apanage men måste betala skatt och moms.

Vilka uppdrag hon kommer att behålla är oklart.

Privat bröllop

Alexandra och Martin Jørgensen träffades redan 1999 när Jørgensen var på slottet Schackenborg för att spela in filmen ”Prins Joachim, landsmansprinsen”. Han har sedan dess gjort ett par filmer om Alexandra.

Att de hade ett förhållande avslöjades i augusti 2005, några månader efter prinsparets skilsmässa. Bröllopet som hålls lördagen 3 mars blir helt privat, skriver danska kungahuset.

Överraskningar

Även prins Joachim verkar ha gjort sitt val. Efter en tids uppehåll återupptog han i höstas sitt förhållande med fransyskan Marie Cavallier,32. När hon bjöds in till Joachims stora nyårsfest på Amalienborg ansågs saken vara klar. Ingen kvinna har släppts in på det danska slottet om inte giftermål funnits med i planeringen. Dessutom har Joachim sagt till journalister att 2007 kommer att bjuda på en del överraskningar.

BAKGRUND

Ingrid Carlqvist

ARTIKELN HANDLAR OM