Här förs Tobias till sista vilan

Hjärta av rosor på mördade 8-åringens kista

1 av 3 | Foto: kai rehn
Vid niotiden på torsdagsmorgonen bars kistan med den mördade Tobias in i kyrkan.
NYHETER

I dag hölls begravningsgudstjänst för 8-årige Tobias som mördades i Norrahammar för två veckor sedan.

Kyrkan var fylld av sörjande.

Ett hjärta av rosor prydde den döde pojkens kista.

Ceremonin i kyrkan i Norrahammar söder om Jönköping inleddes klockan 11. Vid 9-tiden i morse bars Tobias kista in i det vackert smyckade kyrkorummet.

Den vita kistan pryddes av ett hjärta av rosor och rankor av murgröna. På kistans mässingsskylt stod åren 1999-2007 ingraverade.

”Sov gott, Tobias”

Koret var fyllt av stora och små blomsterhjärtan från familj och vänner. På kransbandet till den enorma buketten från Slättenskolan stod ”Sov gott, Tobias”.

Kyrkan var fylld av sörjande under akten.

– Familjen har önskat en öppen begravning med kamrater och deras familjer, lärare, vänner och församlingsbor. De har känt den värmen, sade Aftonbladets Ebba von Essen på plats i Norrahammar.

Prästen blev vittne

Begravningen förrättades av församlingens komminister Thomas Sjöberg. Han var också ett av många vittnen som kom till mordplatsen efter överfallet på Tobias.

– Därför kändes det naturligt för familjen att vända sig till honom för begravningen, säger kyrkoherde Agne Josefsson i Norrahammar till aftonbladet.se.

Under akten framfördes Elton Johns musik till filmen Lejonkungen. Marie Winald Karlström sjöng Lasse Berghagens och Lasse Holms ”Du är alltid en del utav mig” och Nanne och Peter Grönvalls och Maria Rådstens ”Det vackraste”. Församlingen tågade ut till Benny Anderssons ”Tröstevisa”.

Gravsättningen skedde på Skogskyrkogården i Jönköping i kretsen av pojkens närmaste.

– Där vill familjen ta ett enskilt farväl av Tobias, sade Aftonbladets Ebba von Essen inför gravsättningen.

Läs mer

Läs mer

Karin Lindblom