Dansboomen är i stan

Foto: OSCAR MAGNUSSON
Punkt SE:s reporter Hanna Freij var inte sen med att bjuda upp salsakungen Johan Höglund.
NYHETER

Dansprogrammen i tv har lett till ett ökat intresse för att dansa. Runt om i Göteborg finns många ställen där man kan ta sig en svängom eller fila på sina salsamoves. Let’s dance!

Dansen har fått mycket uppmärksamhet på sistone, och det leder till att fler väljer att prova för att se om det är något för dem.

– Det är så underbart att dansa, säger Johan Höglund, som har dansat salsa i över 9 år.

Johan har undervisat salsa i drygt fyra och ett halvt år, och han märker att eleverna, som är mellan 15 och 67 år, tittar på dansprogram.

– Många nämner ”Let’s Dance” när de ringer och anmäler sig.

Johan började dansa salsa när det var något nytt och oprövat i Göteborg.

– Det är kul att vara med från början, då har man chansen att bli riktigt bra. Sedan gillar jag kombinationen umgänge och musik.

Punkt SE:s reporter passar på att få sig en snabb grundkurs i salsa av Johan, som intygar att de flesta egentligen kan dansa.

– Det gäller att inte ge sig, med tiden kommer framstegen.

Om man vill börja dansa ska man först ta reda på av vilket skäl man vill dansa, tycker Johan. Är det för att man vill motionera eller är det för umgänget? Vet man varför är det lättare att välja dans.

– Oavsett vad man vill tycker jag att man ska pröva en nybörjarkurs i kubansk salsa, det är en blandning av bugg och foxtrot, säger Johan, och tillägger att salsa är den nya sällskapsdansen i Göteborg.

Klä dig för salsa

Här dansar du i Göteborg

Hanna Freij (.se)