”Jag orkar inte mer”

Mette-Marit grät – och vädjade till fotograferna

1 av 2 | Foto: AFTONBLADET bild
Har alltid hållit masken Trots att Norges kronprinsessa Mette-Marit har fått utstå mycket spott och spe innan hon gifte sig med kronprins Haakon har hon alltid hållit god min inför pressen.
NYHETER

Med gråt i rösten och nävarna hamrande mot bildörren bönade Mette-Marit till skvallerfotograferna att sluta förfölja henne.

– Du gör mig illamående, du är så äcklig, utbrast den förtvivlade prinsessan innan hon bröt ihop i tårar.

Mette-Marit, som i Norge har titeln kronprinsessa, har alltid hållit masken, trots att hon är en känslosam person och trots att hon fick utstå mycket spott och spe innan hon gifte sig med kronprins Haakon.

Och det var ungefär i den vevan, 2001, samma år som de gifte sig, hon fick det ovanliga, men högst förståeliga sammanbrottet, som för tankarna till prinsessan Diana.

Beskrivs i bok

Händelsen på gatan utanför parets lägenhet i Oslo är beskriven i boken ”En helt vanlig dag på jobbet”, av Håvard Melnæs, tidigare reporter på den norska veckotidningen Se og Hør.

En lördagseftermiddag, efter att de två fotograferna hade stått utanför huset i flera timmar och tagit bilder, fick Mette-Marit nog, skriver den norska tidningen Verdens Gang.

”Nu är det nog”

Efter att ha försökt tala med fotograferna i behärskad ton började hon till slut gråta.

– Nu är det nog. Jag orkar inte med det här längre. Ni står här dygnet runt, hela veckan, och jag orkar inte med det, ska den blivande prinsessan ha sagt innan hon bröt samman.

Enligt fotoreportern Thomas Olsen på Se og Hør var prinsessan både grov och högljudd.

– Hur tror ni att vi ska kunna samarbeta när ni inte följer spelreglerna? ska hon ha skrikit innan hon berättade för fotograferna att sonen Marius, då 4, var sjuk och inte skulle gå att ta bild på.

Tidigare artiklar:

Kerstin Nilsson