”Ännu ett tragiskt livsöde”

Här är några kommentarer från svenska bloggare om Anna Nicoles död

NYHETER

Anna Nicoles död har väckt stor uppståndelse i svenska bloggar.

Många sörjer hennes död, men de flesta ser den som om inte väntad så åtminstone inte överraskande, med tanke på hennes leverne.

Foto: AP
Anna Nicole Smith var en skör människa innerst inne, tror bloggaren Grottis.

”Innerst inne förefaller hon ha varit en skör och ömtålig kvinna”, skriver Grottis, som känner medlidande med Anna Nicole Smith.

Saom analyserar mediebilden av Anna Nicole, och förundras över vad hon upplever som en snabb vändning. ”Anna Nicole, som igår var ett vapen för kvällstidningsrubriker, ett verktyg för TV-producenter på hugget, en källa till ständiga ojanden och nedlåtande blickar och skakande huvuden och triumferande moralkakor och förfasanden över sprit, sex och synd. Vad är hon idag? Ännu ett tragiskt livsöde”, skriver hon.

Fred på närabögenupplevelser ger media del av skulden för Anna Nicoles öde. ”jag tror att medias bild, som blev vår bild, formade henne. Därigenom är media, och vi genom media, medskyldiga till hennes öde. Trasiga människor behöver hjälp, inte exploatering”, skriver han.

”Fruktansvärt tragisk och stackars hennes lilla nyfödda tös”, skriver familjen galen.

Vad händer nu med Danielynn?, undrar Anna.

Flera bloggare reflekterar över att det är många kända personer som dött den sista tiden.

”Kändisvärlden är en egen värld, men där har liv och död fortfarande sina egna lagar”, konstaterar Ella på Jag Ska Inget Ha.

”I vår värld brukar skandaldrottningarna leva för evigt”, skriver Victoronia, som är chockad över nyheten.

Niki Loong berättar om en ruggig dröm om Anna Nicole.

Johnny på Stationsvakt uppmärksammade tidigt att uppgifterna om Anna Nicole redan uppdaterats på Wikipedia. Nu har även svenska Wikipedia uppdaterats.

Läs mer

Lotta Holmström

ARTIKELN HANDLAR OM