Komage, pasta och Pavarotti

Foto: OSCAR MAGNUSSON
”Vi kompromissar inte utan gör maten som italienarna”, säger Michele Antonino (tredje från vänster), som driver Casa Nostra ihop med Primo Pellegrino, Maurizio Fasciano och Alessandro Consolo.
NYHETER

Lorensbergsområdet går under smeknamnet Little Italy för alla sina italienska restauranger. Men nu får området konkurrens – av Linnéstan.

Längst upp på Nordenskiöldsgatan, i kvarteret mellan Nordhemsgatan och Vegagatan, ligger de italienska krogarna vägg i vägg; Pasta Haus, Da Vinci, Trattoria Contorni... Senast i raden är precis nyöppnade Hostaria Casa Nostra, på hörnet mot Vegagatan.

– Det blir brutalt enkel italiensk mat. Vi kompromissar inte utan gör den som italienarna, säger Michele Antonino, som driver Casa Nostra ihop med Primo Pellegrino, Maurizio Fasciano och Alessandro

Consolo. Han väljer att se den italienska konkurrensen i området som något positivt.

– Vi kompletterar varandra eftersom det är så olika inriktning. Och är det fullt på den ena kan man gå in på den andra.

Söndagsmiddagar och shoppingluncher på lördagar står på planeringslistan, men än så länge är formerna inte klara.

– Vi har pratat om att eventuellt ha olika teman, med specialiteter från olika regioner i Italien, säger Michele Antonino.

Det kan exempelvis vara Trippa alla romana – ett finare sätt att säga komage...

– Det kan vara svårt att sälja till svenskarna, men man måste ju prova! Och det blir som små specialiteter, inte som huvudrätt.

Italiensk mat - från norr till söder

Ät italienskt

Johanna Hillgren (.se)

ARTIKELN HANDLAR OM