Fångvaktaren köpte knark

Kändes igen av polisen på arbetskläderna

NYHETER

Iklädd kriminalvårdens kläder åkte fångvaktaren på Fosieanstalten och köpte cannabis.

Polisen kände igen honom direkt och grep honom.

Det visade sig också att vakten hade narkotika i blodet när han gjorde sina inköp.

– Provet gav utslag, men det går inte att säga om han tagit droger inne på anstalten eller inte eftersom drogen stannar kvar länge i blodet, säger Anders Lindell vid Malmöpolisen, till Sydsvenskan.

Fångvaktaren åkte direkt från sitt arbete till en langare. Polisen bedrev spaning på adressen och kände direkt igen vaktens klädsel, eftersom han fortfarande hade sina arbetskläder på sig.

På fredagsförmiddagen hade vakten ett möte med chefen för Fosieanstalten, Birgitta Nilsson.

– Han säger att det är en tragedi. Han har använt cannabis några gånger, men kan inte förklara varför, säger hon till Sydsvenskan.

Hon tror dock inte att vakten har varit påverkad på jobbet.

– Det hade vi förmodligen också märkt om det hade varit så eftersom de som arbetar här är ganska bra på att bedöma om någon är påverkad.

Vårdaren har tagits ur tjänst tills vidare. Han har kvar sin lön men får inte vistas på arbetsplatsen. Kriminalvårdens personalansvarsnämnd har inte, och kommer inte informeras än på ett tag.

– Vi följer polisutredningen mycket nära. Sen när vi vet exakt vad den säger får jag ha ett samtal med mina chefer för att se hur vi ska gå vidare, säger Birgitta Nilsson till tidningen.

Emma Löfgren

ARTIKELN HANDLAR OM