Dödsbudet som chockade USA

”Det är ett så gripande människoöde”

NYHETER

Anna Nicole Smiths död har chockat USA.

Timme efter timme förs nyheten ut via landets tv-kanaler.

– Det är tragedin, först mister hon sin son, sedan dör hon själv. Det finns ingen ände, säger Aftonbladets korrespondent Magnus Sundholm.

Den tragiska nyheten slog ner som en bomb strax före klockan två, lokal tid, i Florida.

Ännu sent på kvällen var dödsbudet den stora nyheten - och samtalsämnet.

– Det är en mycket större story än vad jag trodde att det skulle bli. Det är överallt, även på de stora nyhetskanalerna som Fox och CNN. De kör Anna Nicole Smith timme efter timme, säger Aftonbladets Los Angeles-korrespondent Magnus Sundholm.

”En otrolig historia”

– Min telefon har ringt oavbrutet. Det är amerikanska vänner som frågar om jag har hört vad som hänt.

Varför är nyheten så stor?

– Det är tragedin. Först mister hon sin son, sedan tar hon antagligen livet av sig själv genom en möjlig överdos. Det finns ingen ände på tragedin och den kan ses ur alla aspekter - en fattig uppväxt, en mamma som lämnade bort henne, sedan gick hon från prostitution och jobbet som strippa till att bli berömd. Det är en sådan otrolig historia och öde, säger Sundholm.

– Hon är större nu än någonsin efter tragedin med sonen. Det har blivit ett så gripande människoöde.

Miljoner på spel

Men skriverierna och uppmärksamheten kommer inte att ta slut med Anna Nicole Smiths tragiska död. Efter sig lämnar hon en fem månader gammal dotter och flera män som strider om faderskapet.

– Det är flera hundra miljoner kronor som står på spel. Det mesta tyder på att det är hennes släktingar som kommer att bli väldigt rika. Men hennes dotter får ju inte pengarna förrän hon blir myndig. Det finns en risk att pappan kommer att leva upp pengarna. På något sätt kan förbannelsen leva vidare.

Hur kommer man att minnas Anna Nicole Smith i USA?

– Det är svårt att säga i dag. Från början såg man upp till henne, sedan blev hon bara ”trash”. Jag tror att man kommer minnas henne för hennes oerhört tragiska livsöde.

Webb-tv: Här förs hon ut på bår

Läs mer

Johanna Melén