Den finska sisun höll hela vägen

Marcus Grönholm vinnare av svenska rallyt

NYHETER

Tävlingen var full av avåkningar, brutna lopp och bortsliten dubb. Det var inget som hindrade Marcus Grönholm från att vinna Uddeholm Swedish Rally 2007.

Hasse Gustafsson och Joakim Roman var två av många som fick ge sig under tävlingens lopp efter problem med bilen. Norges Petter Solberg var med och kämpade om topplaceringarna ett tag, men en avåkning som gjorde att han tappade 14 minuter gjorde att han gav sig.

Inget större hot underifrån

Även 2006 var det Marcus Grönholm som stod längst upp på pallen före Frankrikes Sébastien Loeb. I år visade Grönholm än en gång hur ett rally ska köras.

– Jag började att attackera på Vargåsen och det gick bra, säger Marcus Grönholm till sr Värmland.

Under lördagen vann han fem av sju sträckor och söndagen ägnade han åt att säkra sin förstaplats. Att Sébastian Loeb inte riktigt satsade för att ta igen tiden förstod Grönholm.

– När skillnaden blir över 25 sekunder till ettan så är det svårt att ta igen, men jag skulle ha försökt, säger finländaren till sr Värmland.

Dubben fick ge sig

Det värmländska underlaget slet hårt på bilarnas dubbar, vilket påverkade körningen under söndagen. Det tillsammans med att bilarnas skick inte var det bästa gjorde att många fick kämpa för att ta sig i mål under specialsträckan.

– Jag är absolut nöjd. I fredags fick vi problem med stryrningen men lyckades ta oss upp till en tredje plats ändå, säger dagens bronsmedaljör Mikko Hirvonen till sr Värmland.

Topp fem Uddeholm Swedish Rally 2007

Frida Sjödin