Jodå, det VAR kul att gå till jobbet i dag

Ny undersökning: Måndag är veckans bästa dag

NYHETER

Måndag – veckans kanske roligaste dag.

Folk njuter av att gå tillbaka till jobbet efter helgen.

Och klockan halv elva får vi våra mest geniala idéer.

längtar hela helgen Enligt en brittisk undersökning njuter de flesta av att det blir måndag och äntligen dags att gå till jobbet igen.

Måndag hela veckan – låter det som en mardröm?

Tvärtom. En ny undersökning visar att två av tre känner sig riktigt glada när måndag morgon kommer, enligt Sky News. Efter en kaotisk helg kan det rent av kännas som en njutning att få återvända till kontoret.

Bra att få sparken

Mest njuter de som jobbar på små företag. Och som inte är särskilt trogna sin arbetsgivare, avslöjar undersökningen som företaget Chiumento gjort bland tusen brittiska arbetare.

Till och med att få sparken kan i längden visa sig vara riktigt positivt. Ju längre du stannar på samma jobb desto större är nämligen risken att du drabbas av kontorsångest på söndagskvällen.

– Trots att löntagarna i allmänhet verkar vara positiva till måndagar är bristen på engagemang från de anställda fortfarande ett problem för många företag, säger koncernchefen Sarah Chiumento till Sky News.

På topp halv elva

Om kreativiteten inte genast är på topp efter en helg på krogen eller i tv-soffan behöver du inte misströsta för det. Ägna i stället veckans första arbetstimmar till att värma upp – de bästa idéerna kommer nämligen först halv elva på förmiddagen. Under tidig förmiddag är de flestas kreativitet på topp.

Jill Sjölund