Testa på livet som dj för en kväll

Go For It Mr Liver! är klubben där alla har chans att vara dj.
NYHETER

Är du sugen på att spela skivor ute på klubb men saknar förmågan att beatmixa? Häng inte läpp för det. På fredag ordnar klubben Go For It Mr Liver dj-tävling med mixförbud.

Vi ringde upp Björn Olsson, en av arrangörerna, för att reda ut begreppen.

Nanm: Björn Magnuson Ålder: 24 år Bor: Kärrtorp Gör: Klubbarrangör

Hur kom det sig att ni startade den här tävlingen?

- Från början är det en idé som jag snodde från ett ställe som jag jobbade på i London. Vi testade i höstas och det var galet populärt. Mer än hälften som kom fick inte spela sina skivor. Vi hoppas att fler föranmäler sig den här gången så att det blir mer strukturerat.

Så man har större chans att få spela sina skivor om man föranmäler sig?

- Absolut.

Hur vinner man?

- Varje tävlande får spela fem låtar och mellan den andra och trejde låten håller vi som arrangerar upp skyltar där det står "Fortsätt spela" och "Stäng av". Publiken avgör vilket det blir. De har även möjlighet att se till att den som spelar snabbspolar framåt. Någon från publiken får slå på en cymbal för att starta snabbspolningen.

Det låter som det kan gå rätt vilt till?

- Ja, det är världens kaos. Men det är ju inte så viktigt vem som vinner. Det handlar inte om vem som har bäst dj-skills, utan vem som har med sig bäst låtar.

Vad för slags musik kan vi vänta oss?

- Allt från electro och hippa grejer till dödsmetal och gamla 60-talshits. Allt är välkommet, det är ju publiken som bestämmer.

Vem vänder ni er till?

- Vi vänder oss till en exklusiva skaran som är trötta på det annars så tråkiga utelivet i stan. Det behövs mångfald och det har vi.

Lovisa Madås

Allt om Stockholm

Om tävlingen: