Lärarinna i sexskandal

"En massa saker hände runt katedern"

1 av 2
NYHETER

Eleverna tafsar på lärarinnan, stoppar in händerna innanför byxorna och drar i hennes stringtrosa.

Men hon gör ingenting och låter lektionen fortsätta som om ingenting hade hänt.

Ännu en sexskandal på en skola skakar Italien efter att ett videoklipp med elever som tafsar på en lärarinna lagts ut på internet.

Tre elever, som uppskattningsvis är i 13-14-årsåldern, tafsar på lärarinnan i matematik som sitter vid katedern under lektionstid. Hon reagerar av allt att döma inte och låter lektionen fortgå medan en av eleverna spelar in det hela med sin mobiltelefon.

När en av eleverna går lite för långt jagar hon bort handen, men säger ingenting och låter lektionen fortsätta som om ingenting hade hänt.

Händelsen ska ha inträffat i en privatskola i Lecce i södra Italien förra året, men videon laddades upp på internet för bara några dagar sen. Nu är skandalen ett faktum. Polisen i Lecce har kopplats in på fallet och åklagare Maria Cristina Rizzo ska leda en förundersökning om sexbrott.

Nu jobbar lärarinnan vid en annan skola och säger att hon känner sig upprörd:

– De gjorde det utan att jag märkte det. Så fort jag märkte vad de höll på med jagade iväg dem och gick till rektorn och bad honom att kalla in deras föräldrar, säger hon enligt La Repubblica.

– Det var en massa saker som hände runt katedern. Jag märkte inte att de spelade in det med mobiltelefon. Om jag hade märkt det hade jag tryckt upp eleven mot väggen och slagit sönder telefonen i tiotusen bitar, säger lärarinnan.

Läs tidigare:

David Nannini Nilsson