Bråk om Nicole Smiths döda kropp

Oklart vart kroppen ska ta vägen

NYHETER

Efter många juridiska turer beslutade en domare på onsdagen att Anna Nicole Smiths kropp kan transporteras från bårhuset i Florida.

En annan domare hade tidigare under dagen fattat ett motsatt beslut.

Frågan är vart kroppen ska ta vägen.

Foto: AP
Anna Nicole Smith.

Först tog domaren Lawrence Korda i Florida beslutet att Anna Nicole Smiths kropp ska DNA-testas innan dispyten om vem som är far till hennes 5 månader gamla dotter Dannielynn är avgjord.

Beslutet togs efter ett kort möte med advokaterna till fotografen Larry Birkhead, som är en av de inblandade i faderskapstvisten. De andra är maken Howard K Stern, prins Frederick von Anhalt och livvakten Alexander Dard.

DNA har säkrats

Senare på dagen sa en domare i Los Angeles att Anna Nicole Smiths kropp kan fraktas från bårhuset, eftersom DNA från kroppen redan har säkrats, rapporterar AP.

Frågan är bara vart kroppen ska ta vägen. Advokater till både Stern, Smiths mamma Vergie Arthur och före detta älskare till Smith gick tillbaka till domstolen i Florida för att få tillstånd till vårdnad av kroppen. Inget beslut fattades under dagen.

Kroppen förfaller

Ett annat problem är att Anna Nicole Smiths kropp riskerar att ruttna om den inte tas om hand, enligt Broward Countys medicinske expert Joshua Perper. Han menar att kroppen kommer att förfalla vid en fortsatt fördröjning.

  Howard K Stern och Vergie Arhur är oroliga för att kroppen inte är lämplig att visas under en begravning med öppen kista om den inte balsameras, säger Perper till AP. Han förklarar också att kroppen kommer att vara fortsatt nedfryst innan han får en domstolsorder.

Vill ha hem kroppen

  Advokaten Ron Rale, som representerar Smith i faderskapstvisten, är den som tillsammans med Howard K Stern har hand om begravningsarrangemangen. Han har dock meddelat att Anna Nicole Smiths mamma kämpar för att få hem dotterns kropp till Texas för begravning där.

En annan av Sterns advokater, Krista Barth, hävdar däremot att Anna Nicole Smith skulle ha velat bli begraven på Bahamas, precis som sin avlidne son Daniel.

En hearing ska hållas nästa tisdag i Los Angeles för att avgöra om DNA från Anna Nicole Smith kan användas för att avgöra faderskapet till Dannielynn.

Tidigare artiklar:

Erik Laquist