– Han tog mig mellan benen

Anna och Sara offer för stjärnkocken – berättar om övergreppen i tv i kväll

NYHETER

Kändiskocken utgav sig för att vara modellagent och klädde upp unga tjejer i sexiga underkläder.

– Han ville att jag skulle lägga mig ned på sängen och blunda. Jag är nästan säker på att han skulle våldta mig, säger Anna, 18.

Som Aftonbladet tidigare kunnat berätta häktades stjärnkocken i fredags. Han misstänks ha köpt sexuella handlingar av barn och utnyttjat barn för sexuell posering. Dessutom misstänks han ha ofredat minst en ung kvinna sexuellt.

Mannen har en framgångsrik karriär bakom sig och har bland annat komponerat middagar åt kungen och lagat mat i populära tv-program.

Kontaktad på internet

I ”Efterlyst” i TV?3 i kväll berättar Anna hur hon blev kontaktad på internet av kocken när hon var 17 år.

Han presenterade sig som modellagenten Erik Moore och utlovade jobb.

Men modelldrömmen tog slut på ett hotellrum i Göteborg.

– Jag kom in där och tog av mig till underkläder. Sedan var de inte nog sexiga utan jag fick ta på mig ett par andra som han hade i en låda.

Kocken nöjde sig inte utan krävde att hon skulle lägga sig på sängen och blunda.

– Så jag lägger mig ner och så ville han gärna att jag särade på benen. Sedan tog han på insidan av mitt lår och särade på benen åt mig utan att jag ville det, säger hon.

”Höll på och pillade”

Sara, 19, ofredades också av kocken för ett år sedan:

– Han skulle hålla på och pilla och filma och så testade man olika underkläder och det var då jag fick den här tanken: Är det här för din sexuella njutning eller porrfilm?

Hur många kvinnor som blivit lurade av kändiskocken är oklart, men enligt ”Efterlysts” källor hittades ett 20 tal videoband med flera unga modeller vid en husrannsakan hos mannen.

34-åringen har nu erkänt de brott som han är häktad för, men polisen tror att det finns ett stort antal tjejer som inte vågat anmäla honom.

Läs tidigare artiklar:

Karin Östman

ARTIKELN HANDLAR OM